Forskjell på middels og toppnotering!

Så ett spill hvor man må kombinere sine sjanser. Du spiller parturnering og kjemper i en normal kontrakt mot de andre spilleførerne.  

Utspillet var hjerter fra vest som løp til kongen hos øst og esset til syd. En opptelling viser at kontrakten ikke står på spill, og har åpneren i øst kløver konge kan vi få mange stikk ved å ta for kløver ess så la kløver dame seile. Sitter kløveren 4-3 kan vi også stjele god den femte kløveren og få to avkast slik at vi tar alle stikkene!

For å få til dette tar vi for spar ess – både øst og vest følger. Så spiller vi kløver til ess og kløver dame, kongen kommer fra øst og vi trumfer. Trumf til damen følges så av kløver knekt med avkast av ruter og ny kløver til stjeling.

Men akk, kløveren satt 5-2 med kongen dobbel hos øst. Dermed ble det «bare» 12 stikk og middels score.  Spille så slik ut

Ser du hva som ble feil for spillefører?

Jada, han var helt blind. Spillefører startet riktig, men skulle spilt LITEN kløver til stjeling etter kløver ess. Damen kan man jo seile neste gang! På den måten vil kongen falle på liten kløver og dame-knekt gir de to avkastene for rutertaperne.

Det er slike spill som skiller middels og toppscore i parturneringer!