Spenning før siste helg i seriemesterskapet – 1 divisjon 2017

Vidar Smith - Styrer mot medalje!

Nå rykker vi inn mot siste spillehelg av seriemesterskapet 2017. Det er som vanlig stor spenning i kampen om medaljer og for å unngå nedrykk.

Følg resultatene HER

Jeg har nå i forkant satt opp en liten avstemming av de faktiske forhold etter 6 av 11 kamper, og sammenstilt dette med de siste tre sesongers utfall.

I denne tabellen ser vi stillingen etter 6 av 11 kamper:

Her ser vi hvordan tallene har vært de tre siste sesonger, samt en gjennomsnittlig vurdering av hva som skal til for å hente medalje og hvor grensen for nedrykk går.

Hvis vi sammenstiller disse tallene kan vi «beregne» hva det enkelte lag må prestere i snitt å sine fem siste kamper for å unngå nedrykk, eller vinne medalje.

For bronse har de siste 3 sesonger gitt ett snitt på 130 VP (11,84 pr kamp)

For for eksempel lag Charlsen vil de da måtte score 130-59,5 VP de siste 5 kampene. Det gir 70,77 VP på 5 kamper, eller 14,15 VP i snitt. Realistisk sett kan man nok score rundt 16 VP på en god helg, men man kan også falle ned på 4 VP i motvind.

Statistikk er selvsagt farlig å bruke for aktivt, men det er vel god grunn å anta at de siste tre sesonger gir et ganske fornuftig sammenligningsgrunnlag.

Jeg hadde rangert lagene på forhånd og estimert kampresultater. Hvis vi legger denne rangeringen til grunn vil sluttstillingen for 2017 etter 11 kamper bli som følger.

Som dere ser tror jeg det blir en lavere vinnerscore i år. Bakgrunnen for dette er at det er outsiderne som leder etter første helg. Erfaringsmessig tror jeg ikke de klarer å holde like høyt snitt de siste fem kampene, men om avstanden allerede er så stor at det holder til at disse tre gjør opp om medaljene kan godt være. Jeg tror HAUGE reiser kjerringa og spiller seg godt inn på sikker plass, mens HORNSLIEN har lagt igjen for mange VP til at de berger plassen. Resten er en åpen materie hvor alt kan skje !

Det som er helt sikkert er at det neppe blir akkurat slik, men da har vi i alle fall satt standarden og hvert lag har noe å jobbe med/mot! Det blir helt sikkert spenning til siste kort er spilt, lykke til alle sammen 🙂