W og kretsformannen best i klubben!

Helge "W" Wessel - vant lett

Første av 3 kvelder med Butlerscore ble spilt i går og kretsformann Inger Johanne ledet fra første stikk sammen med sin dyktige makker W (Helge Wessel).

Resultat


Dagens spill er hentet fra klubben , den friske fordelingen fristet meldingene høyt og det ble en forrykende batalje ved mange bord!

Som vi ser endte vår spiller opp i 4♥ doblet.

Meldingene var kanskje det faresignalet spillefører kunne utnyttet til sin fordel.

For å beite kontrakten må vest starte motspillet med trumf, helst trumf ess fulgt av ny trumf. Spilleføre har nå 4 stikk i trumf + 4 i ruter, og kan trumfe en kløver hos blindemann ved å bruke de to ruterovergangene til først å stjele en, så for å ta ut trumfen til vest.

Hvis spillefører seiler kløver konge vil øst stikke og presse i spar. Da mister spillefører kontroll og ender med 2 beit!

Men ved det aktuelle bordet var utspillet kløver. Og nå er kontrakten hjemme hvis man antar at den som først passet 1♥, så doblet 4♥ var 5-kort hjerter (ganske sannsynlig ut av meldingene).

Nå kaster vi bare en ruter hos blindemann på utspillet. Øst vinner med kløver ess og må spille spar for å gi spillefører en utfordring. Syd trumfer, tar for konge-dame i kløver med avkast av ruter hos nord før ruteren spilles fra topp.

Posisjonen er da etter to ruterspill

Syd spiller ruter konge og vest er litt bondefanget. Den må trumfes med en mellomtrumf for å unngå overstikk! På den måten vil vest til slutt på få E 8 i trumf, hvis man kaster spar på ruter konge blir det overstikk – det er bare å prøve!

Ved det aktuelle bordet spilte syd trumf i tredje stikk, da falt korthuset sammen og stoppet opp med 2 beit.

Redaktøren og makker endte opp i 3♠ doblet av ØST, det stoppet opp med 500 til NS. Litt morro er det likevel å registerer at ett annet bord meldte 4♠ hos NORD! De gikk også 500!