Aalberg med Norske utspill – senket kaninen!

Snorre Aalberg

Snorre Aalberg kjemper hver søndag mot sin gode venn Kaninen på BBO. Dette er ikke ett oppgjør noen av de KAN tape, det slår gnister i hvert kort!

Vi som kjenner Snorre vet at han er en forkjemper for invitt-utspill, skulle du være så uheldig at du nevner fordelingsutspill slipper du ikke unna uten et aldri så liten gjennomgang av de 100 siste artiklene han har skrevet hvor invitt i utspill var avgjørende for suksess (i følge Snorre).

Derfor gleder det et bridgehjerte når slike spill kommer opp. Snorre skulle som vest spille ut mot 3NT av kaninen i syd.

Og hva tror dere han valgte?   Helt riktig, hjerter 8 (norsk fordeling?). Dette kortet var selvsagt helt sentralt og nords knekt ble dekket av damen og kongen hos syd. Hele spillet så slik ut:

Som vi ser ga hverken kløver eller spar spillefører det niende stikket, han måtte derfor ta finessen i ruter. Snorre kom nå inn på kongen og kunne ta for hjerter ess – 10 og så den vakre sekseren til makkers syver. Øst kunne da hente beiten med sin siste hjerter!

En pen avblokkering i form av norsk fordelingsutspill av Snorre!