Storeslem i hus etter en spennende sluttposisjon

Fra en privat spillkveld kom denne perlen opp av intet.

Min makker dro litt hardt til o meldeboksen etter at Blackwood avslørte at alle nøkkelkort var i posisjon. Jeg ble som SYD spillefører i 7♠.

Vest tenkte nok som så at her må nord ha gode kort og for å gi spillefører en prøve i første stikk spilte han agressivt ut ruter fra sin konge, det er vel lite sannsynlig at man tar en finessen i første stikk hvis det finnes alternative spilleplaner?

Uheldigvis for vest var syd fri for ruter så damen vant første stikk med avkast av en kløver fra hånden. Nå fulgte ruter til stjeling, spar ess og spar til knekten fulgt av ruter ess med avkast av hjerter hos syd før ny ruter ble stjålet. Desverre satt ruter 5-3 slik at det fortsatt ikke var nok stikk.

Nå kan spillefører vinne sin kontrakt med å ta kløverfinessen hvis kongen sitter hos vest, men magefølelsen ga en følelse av at dette kanskje ikke satt på den måten.Derfor fulgt alle trumfstikkene for å sette press på motparten. Posisjonen med 2 trumf igjen var denne

 

 

Basert på avkastene bestemte jeg meg for å satse på KD i hjerter hos øst sammen med kløver konge (det var kastet så mange kløver at knekten ikke lengre var viktig).

Ser du hvordan man nå må spille for å sette opp skvisen for alle stikkene?

Posisjonen er ganske tøff, du tar din nest siste trumf og kaster KLØVER DAME fra nord. Øst er tvunget til å kaste kløver. Nå fortssatte jeg med kløver til ess og ruter fra nord til stjeling hos syd.

Men hva skulle øst kaste på ruterspillet? Kløver konge gir syd stikk for kløver 10 og hjerter gir blindemann stikk på hjerter knekt!

13 stikk ga 2210.

Desverre hadde øst «bare» hjerter konge og hele spillet så slik ut, dermed var det ingen skvis og øst kunne kaste en hjerter på ruterspillet mitt – og jeg gikk beit.

 

Da oppdaget jeg at jeg hadde slurvet i spilleføringen. Dette var da en «enkel» Vienna coup fulgt av en klassisk 2-sidig skvis! Poenget var å ta for kløver ess før den fjerde ruteren ble trumfet. Da ville posisjonen vært følgende med 1 trumf igjen å spille

Syd spiller sin siste trumf, vest må kaste hjerter og nå kan nord kaste sin ruter. Men hva skal øst gjøre nå da?

Kløver gir syd på kløver 10 og hjerter blir nord på knekt. Samme posisjon som jeg spilte meg frem til, men nå var også vest skvist i forkant.

Jaja, så var ikke den fine spilleføringen så fin likevel!