Motspillsprøve igjen!

Vi blir ikke bedre uten å lære av våre feil ble jeg fortalt i min ungdom. Det aller beste er vel å lære før man evt gjør noen feil, det er nettopp det vi skal prøve i dag.

 

Som vi ser av meldingene ble syd spillefører i 4♠ og du starter motspillet med hjerter, blindemanns dame taper til kongen hos øst. I stikk 2 kommer en liten ruter fra makker, spillefører følger lavt.

Hvordan fører du dette motspillet videre?


Alexander Flakstad har sendt meg spillet som stammer fra en lokal klubbkveld. Han fikk en liten nedtur i 3- runde kampen i NM Lag hvor lag Snåsa knuste drømmen om medalje i NM lag. Den største drømmen om opprykk til 1 divisjon lever dog i beste velgående. Ett snitt på 6 VP siste helg holder til opprykk for Flakstad.


Så tilbake til prøven.

Igjen er det viktig å se på makkers signaler. En liten ruter er invitt, når vi ser på E D må det være fra kongen. Derfor stikker vi med ESSET og spiller damen tilbake. Hvis ikke makker klarer å stikke den med kongen og gi oss stjeling så blir det rett i skammekroken.

Hele sitsen var denne:

De fleste ville nok vunnet stikk 2 med damen, tatt for esset også begynt å tenke på neste stikk. Men kjemper du om spill i 1 divisjon må du nok klare dette motspillet!

En annen historie er spilleføringen. Hvis du spiller lagkamp, tar du finessen i hjerter i første stikk?

Du ser at du risikerer å gå beit hvis finessen sprekker og motparten tar sine 3 stikk i ruter. Men samtidig taper du ett imp om du ikke tar finessen (som du er 70 % sikker på at lykkes). Skal du være 100 % safe stikker du med esset, tar ut trumfe før du kaster rutertaperen på kløver. Nå får motparten 2 stikk i ruter og ett i hjerter.