Var ikke dette litt rart?

Jeg spiller fra tid til annen turneringer på internett. I hovedsak trener jeg med min faste makker mot kjenninger, men fra tid til annen stiller jeg opp på tilfeldige turneringer. I går spilte jeg en slik turnering og da kom dette spillet jeg fikk lyst til å se litt nærmere på.

Du får utdelt vest sine kort og får i første omgang sett følgende. Det er parturnering, Nord-Syd i sonen.

Vi kan vel være enige om at vests dobling av 2 NT er overraskende, men det er kanskje sånn på en fredagskveld?

Du spiller ut spar dame til makkers ess, spar 9 får beholde neste stikk og når makker fortsetter med spar 8 stikker vi over og spiller ny spar til spilleførers konge (blindemann kaster tre hjerter og makker kløver 2). Fortsettelsen er kløver til E K hos blindemann (makker følger med 4 – 5), vi kaster en hjerter og en ruter! (også litt rart, tenk om makker feks har Dx i ruter så har du nettopp sendt hjem kontrakten!). Men vi er heldig, spillefører fortsetter i neste stikk med liten ruter til tieren på hånden og din knekt.

Nå har du fått 3 stikk i spar fra før, ruter knekt sikret nå beiten sammen med hjerter ess og den godspilte sparen. Motparten er i sonen så her tar du selvsagt beiten og puster lettet ut etter en helt sinnsyk dobling!

Neida, vår helt viste bedre. Han spilte LITEN HJERTER til damen hos blindemann og øst hadde selvsagt ingen problemer med å legge kongen. Øst tok nå også for kløver dame som du kaster din siste ruter på før hjerter i retur gir deg de siste stikkene for 5 beiter!

Hele spillet så slik ut

 

Jeg skal på ingen måte forsvare at jeg valgte å spille 2 NT, og fortjente ingen poeng på spillet. Men hva i all verden foregikk hos motparten?

Hvordan kan man doble 2NT på vest sin hånd (og treffe åpningshånd hos makker) for så å kaste ruter i motspillet (og treffe makker på dxx) og så velge å ikke ta beiten når man kommer inn, men underspiller sitt ess og risikerer hjemgang for spillefører, men nok en gang treffe makker.

Dette er vel akkurat grunnen til at vi lar internett-spillingen være nettopp det den er.