Trivelig på Birkeland

Aust-Agder Monrad Lag trakk Palmesøndag 20 lag til den dyktige arrangøren Birkeland BK. Turneringen ble vunnet av Calle Knutsen, Martin Reinertsen, Tor Christensen og Carl Olav Hansen i suveren stil. De neste pallplassene gikk til Skarpholt-Gundersen-Frøge-Albert og Bergheim-Skjær-Øberg-Øberg.

2024-03-23  Aust-Agder Monrad Lag 2024 (bridge.no)

Som alltid er det stas å besøke Birkeland for å spille bridge. Personlig var det hjemmelagde karbonader som ble høydepunktet, men det er ikke en så dum trøst når kortene ikke spiller med.

La oss like greit se hvordan en vinner spiller sine kort, her får vi se Karl Olav Hansen lese kortene riktig og spille hjem slem som eneste spiller i salen

Etter et sett med cue-bids og spørsmål etter ess landet Karl Olav og makker Martin Reinertsen i 6 spar. Når vi ser kortene til nord-syd mot hverandre ser det ikke ut som en veldig god kontrakt, men kortene skal spilles!

Hjerter konge i utspill ble vunnet med ess. En liten trumf fra nord la øst liten på og kongen vant stikket. Og nå øynet Karl Olav et lite håp for hjemgang da han fortsatte med kløver til kongen, hjerter til stjeling. Kløver ess, kløver til stjeling og hjerter til stjeling.

Nå spilte han ruter konge, ruter til ess og hadde kommet frem til følgende posisjon

Spar ble spilt til esset hos øst, men øst hadde bare kløver igjen og måtte spille til dobbeltrenons. Da kunne Karl Olav kaste rutertaperen fra syd og trumf hos nord for vunnet kontrakt. 

Hvis øst stikker opp med spar ess i første trumfrunde vil han unngå innspillet, ser du hvordan Karl Olav vinner sin kontrakt da?

Da blir vest skvist i de røde fargene, se bare her:

La oss si øst spiller trumf tilbake. Nå følges kløver til konge, kløver til ess og kløver til stjeling. En liten hjerter stjeles på hånden før trumfen spilles til buns.

Før den siste trumfen har følgende posisjon oppstått

Spar knekt spilles fra syd, hva skal vest kaste?  

Hjerter dame måtte vest holde for å unngå at tieren hos nord ble stikk, dermed forsvant en ruter, men da tar spillefører de tre siste stikkene på ruter ess, ruter konge og ruter 9.

Rune – sørger for at alle trives på Birkeland
Anne Christine Arnesen er ikke så glad i skryt, så da velger jeg å skryte litt av "gubben" Rune for de ekstra gode hjemmelagde karbonadene som serveres på Birkeland. Men jeg tror de er lagd med kjærlighet av kvinnehender og ikke av snekkeren.