NBF Realbridge | fint spill i 3N

Fra NBF Realbridge lag kommer dette spillet som dukket opp i kvalifiseringsspillet mellom lag HAUGE og VIEGO.

Som syd likte jeg hånden og valgte en noe aggressiv løsning da jeg hoppet til 3NT, en invitt med 2NT hadde vært bedre, men dessverre var 2NT avtalt å være good/bad.

Utspillet fra vest var spar 3, øst la knekten under kongen. Ruter til damen vant neste stikke, øst fulgte med ruter 10 og vest med ruter 2. Ruter 6 ble så spilt fra syd, vest fulgte med ruter 3.

Regelen om begrenset valg slår vel til her, jeg valgte åtteren fra blindemann og ble belønnet da øst kastet kløver 4. På ruter konge kastet øst spar 4 og en kløver forsvant fra hånden. Vest stakk med ess og fortsatte med kløver 3, hva tenker du om dine muligheter herfra?

En topptelling av stikk viser nå 1 i spar, 1 i hjerter, 5 i ruter og 1 i kløver for 8 totalt. Jeg har riktignok ED i spar på hånden, men kommer ikke inn hvis motspillet ikke hjelper til.

Det kan også være litt kronglete hvis jeg tar ruterstikkene hos nord, da blir jeg skvist på hånden!

Løsningen var å la motparten hjelpe til, jeg stakk derfor med kløver ess, tok for ruterknekt med avkast av SPAR DAME fra hånden! Kortene så nemlig ut som dette

Posisjonen som hadde oppstått så slik ut

For å unngå skvisen mot meg selv spilte jeg like greit kløver!

Øst kunne ta for kløver stikkene, men måtte enten spille hjerter som sikret meg det niende der, eller som han valgte å gjøre, spille spar til esset.

Dermed ble det vunnet kontrakt.  I lukket rom gikk samme kontrakt 1 beit for 10 imp til Viego.

Det var ikke opplagt hvordan kortene skulle spilles. Kanskje er det en bedre spilleplan å ta for spar ess når ruter dame beholder stikket for så å spille ruter til åtteren.