NM LAG | Anders Brogeland lekte med meg

I sesongens NM LAG trakk vi et spennende og ungt lag fra Flekkefjord i 5.runde. Anders Brogeland – Marius Dalemark Austad og Einar Osen – Kristian Austad. Alle fire er etablerte på våre junior landslag, en rett så skummel motstander.

Mitt lag var heldig på de største svingspillene og tok en heldig seier, men mest imponert var jeg over dette motspillet signert Anders Brogeland

2NT var 20-23 og 3ruter overføring til hjerter (men krav til utgang), derfor var 4hjerter = hjerter støtte, men minimum

Spar 7 i utspill fra vest var Norsk fordelingsutspill. Hvordan ville du planlagt spillet herfra?

Det var litt vanskelig med overganger mellom hendene, jeg stakk derfor med spar dame fulgt av kløver til damen hvorpå begge motspillere fulgte lavt. Nå fulgte hjerter ess og hjerter til dame, begge motspillere fulgte.

Hvordan spiller du kortene herfra?

Jeg har jo lyst å ta for ess-konge i spar med avkast av ruter, trumf til nord og kløver mot kongen, men så var det spar 7 i utspill, kan fargen være fordelt 6-2?

Jeg ville ikke løpe inn i en kløverstjeling eller at sparhonnør ble stjålet, jeg spilte derfor nok en høy trumf (øst kastet en kløver) fra nord fulgt av kløver.

Øst hoppet opp på kløver ess og vridde RUTER KNEKT

Ja, ja, så satt vi her da…..

Hva tenker du om den, har øst vridd fra dame-knekt, Ess-knekt eller kanskje bare fra knekt smått?

Foreløpig vet jeg ikke så mye om kortfordelingen, men det kan også være en mulighet for at ruter er 5-2 hos motparten slik at det oppstår en blokkering.

Jeg valgte å følge med liten ruter, det gjorde vest også. Så kom ruter 7 fra øst i neste stikk……..

Ja, konge eller liten?

Jeg valgte liten, og da kom smilet hos alle rundt bordet, kortene så ut som dette

Elegant hadde Anders Brogeland satt meg på prøven i ruter, han kombinerte selvsagt sitt ruterspill med sjansen for at ruter dame og konge hadde byttet plass. Belønningen var at jeg gjorde feil og kontrakten gikk beit.

På mesterlig vis tryllet Brogeland frem 3 ruterstikk i motspill og noterte en beit for 11 imp da samme kontrakt ble vunnet med 12 stikk i lukket rom.

Det var ikke mye til trøst da min makker kunne fortelle at den kontrakten hadde alle andre bridgespillere i Kristiansand spilt hjem.

Når vi ser alle kortene skulle jeg selvsagt spilt 3 runder spar ved første anledning fulgt av hjerter ess, hjerter til konge, kløver til konge, hjerter til dame og kløver mot damen.

Men det tar ikke ifra Anders Brogeland hans elegante motspills-svindel, faktisk et av de beste motspill jeg har sett på lang tid.