Nationals| litt av et spill

Steve Levinson

Ja nå skal du få prøve deg. Du spiller lagturnering mot noen av verdens beste spillere og anledningen er Nationals i USA.

Du er i sonen, motstanderen er utenfor og du hører motstander til høyre for deg åpne med 4 spar. Dette er hva du ser

Hva melder du?

La oss si du dobler, hva melder du når makker tar ut i 4NT som betyr 2-steder å spille?

Du har all grunn til å frykte at makker har hjerter og kløver, men samtidig har du lyst til å melde ruter som en din beste farge. Jeg tror du kanskje skal være forsiktig og melde 5 kløver, men heldigvis fikk jeg ikke den prøven. Jeg lot være å doble 4 spar så det gikk pass rundt

Dette var virkelig et spill med mange utfordringer. Hele given så slik ut

Ruter ess i utspill vant første stikk, makker kastet hjerter 7. Hva tenker du er beste plan videre i dette motspillet?

Jeg tror du enten må vri hjerter konge for å ta vekk nords inntak til å sette opp ruterfargen, evt må du spille liten ruter og håpe at makker har en spar som kan gi trumfhøyning.

Jeg gjorde feil og spilte liten ruter, øst trumfet (dessverre med fireren) og spillefører trumfet over. Men han kunne ikke ta ut trumfen for da tar vi kløverstikkene. Altså ble fortsettelsen hjerter til konge og ess fulgt av ruter dame som spillefører kastet kløver på slik at jeg vant med ruter konge.

Nå var det bare en sjanse for å beite kontrakten, at makker hadde kløver dame! Jeg spilte derfor liten kløver som Grude vant med damen. Han skjønte budskapet og spilte hjerter tilbake som jeg kunne trumfe for en beit!

Ved det andre bordet gikk det helt annerledes. Der gikk meldingene som følger

Steve så vel for seg en hyggelig opplevelse å få spille motspill mot 2 ruter, men makker tok ut i 2 spar. Nå kom nord inn i meldingene med 3 kløver og motparten meldte seg opp til 5 kløver som Steve doblet.

Etter spar ess i utspill ble det en vanskelig kontrakt å vinne og det endte da også opp med en beit for 200 i score. Det ga team scorway 7 viktige imp i kampen om å kvalifisere til sluttspillet.