1 divisjon | mesterlig

Velkommen til 1 divisjon, nå skal du få prøve deg som spillefører på 7-trinnet. I 1-divisjon spiller du med og mot våre beste spillere, så nå er tiden inne for å vise at du duger.

Du har som VEST blitt spillefører i 7 kløver etter å ha vist en sterk balansert hånd. Motparten har ikke meldt noe annet enn pass og utspillet fra nord er en ruter som går via kongen hos syd til ditt ess.

Du spiller en liten kløver til ess, nord følger med kløver 9.

Hvordan spiller du kortene herfra?

Hvis kløver 9 er et «ekte» kort så har nord enten starter med nieren singleton eller knekt-9 doubleton.

Var nieren sinleton må du nå spille tieren fra øst som du lar seile hvis syd følger lavt. På den måten fanger du kn 7 4 2 hos syd og vinner din kontrakt.

Hvis nord faktisk har knekt må du selvsagt spille liten til damen og kontrakten vinnes på enkleste vis.

Så hva velger du?

Den aktuelle spillefører tok den tøffeste løsnigen og ba om kløver 10, syd fulgte med kløver 4 og vest la liten. Men da ble det trist når kortene så ut som dette

Thor-Erik Hoftaniska på nords plass hadde på mesterlig vis «falsecardet» kløver 9 for å gi deg en mulighet til å gjette feil. Et flott motspill som virkelig fanget spillefører i garnet.

Spillefører glemte kanskje å ta med den muligheten for at nord normalt skal legge nieren fra alle kombinasjoner med knekt-9  for å nettopp gi deg muliget til å feile. Hadde nord spilt lavt ville det ikke vært annen sjanse enn å spille på trumf 4-3 eller knekten fjerde hos nord. Men igjen, det er langt fra alle (selv i 1-divisjon) som utfører slike motspills finesser.

Flott motspill av Hoftaniska, velfortjent ros og 17 imp i protokollen.

En helt annen ting er hva som er BESTE måte å spille trumf fargen på i dette spillet, skulle spillefører startet med kløver dame for å kunne fange knekten femte hos nord?