Parfinalen 23 – Nils Tips

Årets parfinale spilles i Stavanger 22-24 september.

Parfinalen må være en av de absolutte høydepunkter for norske bridgespillere. Det er på ingen måte feil å si at deltagelse i parfinalen henger høyt, de aller fleste av oss klarer aldri å kvalifisere seg til en parfinale!

Deltakere | Norsk Bridgeforbund

I årets finale ligger det an til å bli et svært spennende race om tittelen. Regjerende mestere Helgemo-Bogø har selvsagt ambisjoner om (minst) 2 titler på rad, men landslagsparet Brogeland-Bakke kommer til å bli en svært tøff utfordrer, det er rimelig å anta at særlig Boye Brogeland setter et gull i parfinalen høyt, det er vel det eneste han mangler i premie skapet.

Boye Brogeland

Skal Boye endelig oppnå sin «tripple Crown» her til lands med gull i 1-divisjon, NM lag og Parfinalen?

Ved siden av favorittene er det flere rutinerte ringrever i årets finale. Personlig har jeg troen på Ekren-Fyrun, kommer disse gutta i flyten snakker vi fort 60 % score, normalt vinner du parfinalen på 56-57 %!

For de av oss med et våkent øye har registrert at Sigurd Evjen presterer jevnt 65-75 % på de daglige 8-spills turneringene på BBO, jeg tror Evjen-Smith blir vanskelig å nekte NM-medalje.  

Tidligere vinner Per Arne Flått har slått seg sammen med dyktige Kristoffer Hegge Berg, det er vanskelig å se for seg en medaljekamp uten at disse to gutta spiller seg inn i kampen.

Det beste paret vil jeg likevel si er Tom Johansen – Lasse Aaseng. Dessverre kan kreativiteten ta litt overhånd og til nå har derfor gull vist seg vanskelig. Men kanskje Parfinalen versjon 2023 er den som belønner god underholdning?

Uansett må jeg ønske alle lykke til, det blir moro å følge med

jeg må innrømme jeg er misunnelig på dere alle sammen, i år var jeg rett og slett ikke god nok til å få lov å spille parfinalen.