Vinner storeslem, men går beit i lilleslem

Ja det er ikke så ofte man spiller hjem storeslem, men går beit i lilleslem! Men det hendte her om dagen i World Bridge Tours online event i september.

La oss først ta en spilleprøve. Du er SYD, det er lagkamp, og dette er hva du ser

Vest spiller ut ruter 4, hvordan planlegger du å vinne 12 stikk?

Det som er trusselen her er at motparten kan få en stjeling. Spørsmålet er om vest kan ha spilt ut fra lengde i ruter eller om det er så enkelt som at vest har spilt ut singleton! Er det ikke slik vil du nesten alltid vinne din kontrakt selv om det blir en taper i trumf.

Spillefører hadde nok lyst til å ta finessen i trumf, men falt ned på å legge inn en sikring mot singleton i ruter og spilte spar ess fulgt av spar knekt.

men da ble det beit når kortene så ut som dette

Vest hadde spilt ut singleton og med trumf konge annen hos øst kunne han vinne andre spar og spille ruter til stjeling hos vest for en beit.

Makan til uflaks, det var faktisk kun med kongen doubleton hos øst at din spilleplan ble feil.

Det danske ekteparet Dorthe og Peter Schaltz har i en årrekke vært et av verdens beste mixpar. Men her gikk det litt over styr i meldingene for fruen. se bare her

Etter å ha funnet spartilpasningen spurte nord etter antall ess hvorpå syd fortalte om 2 av 5 nøkkelkort uten trumfdame. Nå koblet nok hjernen ut og nord meldte storeslem selv om det manglet 1 nøkkekort (mangler enten ess eller trumf konge!).

Vest spilte ut en trumf og 13 stikk ble like kjapt vunnet for 1510. Sammen med 50 fra lukket rom da det hele 17 imp til i gevinst for å telle feil på antall ess!

Sånn var historien om et spill hvor du kan gå beit i 6S, men vinner 7S!