Trumf eller NT | world bridge series

fra tid til annen kommer det spill hvor det ikke fungerer med et moderne meldesystem. Fra første spilledag i World Bridge Series kommer dette spillet hvor to av verdens beste spillere stoppet kontrollert på 5-trinnet.

Etter sterk 2kløver gikk meldingene naturlig frem til 4NT som5-ess Blackwood, 5 kløver = 0/3 ess og 5 ruter spurte på trumfdame som 5 hjerter benektet. Nord kunne nå se at de manglet 1 ess og trumfdame og stoppet derfor i 5 hjerter.

I gamle dager hadde nord presset på til 6NT når syd benekter 3-kort hjerter blir det bare sånn.

Men nord burde kanskje også i moderne meldinger luktet på slem uten trumf. Han visste syd ikke hadde 3-kort hjerter ettersom syd ikke støttet til 3 hjerter første gang. Og med 22-24 poeng hos syd kan det ikke mangle noe særlig mer enn nettopp 1 ess og trumfdame. Her kan det være 12 stikk utenom hjerter fargen og sitter hjerterfargen uheldig kan man være beit allerede i 5 hjerter.

kanskje beste melding var 2nt-4nt som invitt til slem?

Aktuelt så skjedde det samme i lukket rom, 5hjerter med 11 stikk ble buttspill da man i hjerterkontrakt spiller liten til kongen som gir størst odds for kun 2 tapere i fargen.