Meld storeslem med «Lasje» i World Bridge Series

Lasse Aaseng

Lasse «lasje» Aaseng – Jan Petter Svendsen er et nytt makkerpar for anledningen når verdens beste bridgespillere samles til dyst i world bridge series. Turneringen går i Polen nå i august og gutta spiller på lag EFC Holding sammen med Siv Thorsen – Jo Arne Ovesen.

Jeg fylte kaffekoppen og satte meg til rette i morgensolen på verandaen hjemme når EFC Holding kom live på BBO fra kvalifiseringen. Halvveis ligger de godt an til å kvalifisere blant de 32 lagene som går videre til sluttspillet.

Dette spillet viser hva som skal til for å nå til topps, enkel og sunn fornuft kombinert med gode meldeavtaler.

Etter kravmeldingen fra Jan Petter satte Lasse spar som trumf. 4 kløver var cue-bid og nå kom nøkkelmeldingen når Lasse hoppe til 5 hjerter. Det betyr renons i hjerter og spør etter antall ess utenom hjerterfargen. Exclusion Blackwood heter konvensjonen.

Jan Petter sitt svar 5 spar fortalte om 0/3 ess og nå fullførge Lasse fint da han gjorde et storeslemforsøk ved å spørre etter tredjekontroll i ruter. Jan Petter hadde til å melde storeslem uansett hva Lasse spurte etter så han hoppet selvsagt til 7 spar.

Spilleføringen var bare en formalitet, 13 stikk med spar som trumf kunne ingen stoppe.

Dessverre ble kontrakten kopiert av Robson-Alfrey ved det andre bordet.