2000 i beit i vm finalen

Zimmermann

Finalen i VM 2022 spilles mellom Nederland og Sveits. Det er 2 sterke lag, det er derfor ingen overraskelse at nettopp disse møtes i årets finale.

Pierre Zimmermann flyttet profflaget sitt fra Monaco til Sveits for et par år siden. På grunn av reglene om 10 års karantene ved å bytte land du representerer i bridge måtte han også bytte lagkamerater. Derfor spiller han nå med polske Klukowski-Gawrys og nederlandske Brink-Drijver. To av verdens absolutte toppar. Zimmer selv holder også høyt nivå, men er nok avhengig av at proffene leverer det de er betalt for.

Nederland kom fra en overlegen semifinale hvor et sterkt norsk lag kastet kortene før siste sesjon. Når de nederlandske stjernespillerne kommer i draget, er de det vanskeligste laget å møte. De er, i mine øyne, verdens sterkeste landslag.

 Halvspilt i 1 sesjon av VM finalen ledet sveits 34-0, men så begynte Nederland å hente imp. sesjonens tredje siste spill satte virkelig fart på imp-telleren.

2 hjerter viste hjerter + en minor og under åpning i styrke. Når vest nå tok ut i 3kløver som ba om pass/korriger ble det skikkelig utrivelig. Nord doblet opplysende og den var selvsagt syd lykkelig for å passe ned.

Kløver i utspill var nådeløst. Motspillet måtte gi spillefører et stikk i trumf, men resten av stikkene gikk til nord-syd og hele 8 beit for 2000 poeng måtte noteres.

Jeg mener vest må si pass på 2hjerter og håpe ikke nord har til en straffepass. Det kan selvsagt være at øst har 5-kort kløver, men det er likevel 1 trinn høyere og enklere å doble. Dette var en grov taktisk feil av Piedra i mine øyne.

Ved det andre bordet meldte Brink-Drijver seg frem til normalkontrakten 6NT. Hjerter i utspill ble vunnet med kongen fulgt av kløver til knekt og ruter til knekt. Øst stakk med ruter dame og spilte kløver dame tilbake til syd.

Nå kunne kontrakten vinnes ved å skvise øst i hjerter/kløver, men Brink gjorde en sjelden feil da han ødela overgangene med å ta for hjerter ess før han innkasserte stikkene i nord. Dermed slapp øst unna og kontrakten gikk en beit.

Det ga Nederland 19 svært tiltrengte poeng som også ga uavgjort etter 1 av 6 finale sesjoner i årets VM.

Les alt om VM HER :

45th World Bridge Championships