Leser du kortene riktig?

Dette spillet er hentet fra en parturnering. Det er siste runde og mange spillere begynte å bli slitne, men du er vel ikke det?

I bridge må du alltid være våken. I parturnering teller hvert spill like mye, har du råd til å sovne når avgjørelsen faller?

Som du ser ble kontrakten 4hjerter spilt av syd, en utgang med gode muligheter.

Vest spilte ut spar til ess hos øst som spilte spar tilbake til kongen hos vest. Fortsettelsen var ruter ess og ruter dame til kongen hos nord, øst fulgte heldigvis begge runder ruter.

Hjerter til ess kaster vest en ruter på. Kløver til kongen følger både øst og vest på før hjerter 8 seiler rundt, hjerter til knekt blir så fulgt av hjerter ess som trekker ut den siste trumfen fra øst, vest kaster to spar og en ruter.

Hvordan fortsetter du herfra?

Det er på tide å telle kortene. Vest har åpnet med 1 ruter og er renons i hjerter. Han har støttet sparfargen til øst og øst har fulgt to runder ruter.

Det er alt du trenger å vite. Det betyr at vest har fordelingen 4-0-5-4 og øst har 5-4-2-2.

Du har så absolutt oddsen med deg hvis du tar finessen i kløver, men er det nødvendig?

Kortene så nemlig ut som dette

Når du vet fordelingen spiller det ikke noen rolle hvem som har kløver dame. Du tar bare trumfstikkene, det skviser vest i minorfargene. Du spiller deg nemlig frem til følgende posisjon

Syd tar hjerter 10 og hva skal vest kaste?

Kaster vest en ruter vil blindemann kaste kløver knekt og tar de to siste på kløver ess og ruter 7.

Derfor kaster vest en kløver. Da kaster blindemann ruter 7 og nå kan spillefører spille kløver til ess med visshet om at damen faller fra vest eller øst.

Du klarte vel den?