Odd Roar Reppen svinger kortene

Odd Roar Reppen

Sesongens NM LAG er godt i gang med rundekamper omkring i det ganske land. Dette spillet er hentet fra et spennende oppgjør fra de nordligste deler av Trøndelag/Helgeland hvor Sømna tok imot Namsos. Oppgjøret ble jevnspilt, men Namsos kunne reise hjem med en liten gevinst i bagasjen.

Dette spillet var det Sømnas Odd Roar Reppen som tok nytte av motpartens meldinger da han snellet hjem en tilsynelatende død kontrakt til makker Marian Grudes store glede. Se bare her

Odd Roar Reppen ble som SYD spillefører i 5kløver doblet etter at øst hoppet innpå i sonen med 3 hjerter. Vest spilte ut hjerter ess og vrir spar knekt i neste stikk.

Nå kan du ta over, hva tenker du er beste mulighet for hjemgang i denne kontrakten?

De fleste ville tenkt at det må bli 2 tapere i trumf hvis vest har K 10 9 7 og spilt på 3-1 sits. Men Reppen angrep oppgaven mot 4-0 sits, noe han gjorde svært lurt i da kortene så ut som følger

Spar ble vunnet med kongen fulgt av spar til ess og spar til stjeling. Ruter til ess ble fulgt av spar til stjeling. Nå tok Reppen for konge og dame i ruter og hadde kommet frem til følgende posisjon

En liten kløver ble spilt fra syd, hva skulle vest gjøre på den?

Vest la 9 og damen vant stikket. Nå kastet Reppen ruter knekt på hjerter konge og spilte en hjerter som han stjal med kløver 6 på hånden. Vest kunne stjele over med kløver 7, men måtte spille tilbake fra K 10 i kløver hvor Reppen satt igjen med E kn på hånden.

Hvis vest stikker med kløver konge gir det samme resultat. Nå kan Reppen ta ut trumfen for en taper og vinner det siste stikket på ruter knekt.

Det var en herlig eliminasjon fulgt av innspill etter at motparten sladret akkurat nok i meldingene til at Reppen fant ut av sitsen. Et veldig flott spill av en dyktig bridgespiller.

Hjemgang ga 550 poeng til Sømna som hentet en beit i 5 kløver udoblet ved det andre bordet.