VM | Svenskene melder slem

Fredrik Nystrøm (Sverige)

Det svenske makkerparet Nystrøm-Upmark tilhører den absolutte verdenseliten. Men på dette spillet så tror jeg det er riktig å si at de også hentet frem et bitte-lite drypp av flaks.

Se hvordan de meldte seg frem til slem på sine 23 honnørpoeng

1 ruter var presisjon og kunne være på singleton. Nå er jeg usikker hva 2 spar betydde, men det kan godt være det viste en hånd med kortfarge i spar. 2 NT var invitt med sparstøtte og så gikk det et par naturlige rutermeldinger før Nystrøm sjekket antall ess med 4 NT.

6 ruter er en ganske god kontrakt, man må godspille hjerterfargen og løse trumffargen for en taper, helst tror jeg trumf må være fordel 2-2 hos motparten. Som vi ser satt alt veldig så greit og Nystrøm vant sine 12 stikk uten problemer.

Som en kontrast så gikk meldingene som følger ved det andre bordet

1 NT var 12-14 og da valgte øst en rolig løsning da han overførte og ikke engang inviterte til utgang. Ikke urimelig, men slik kortene ble det helt feil. Kontrakten ble vunnet med 9 stikk for 140 til England, men mot de 1370 som Nystrøm spilte hjem ble det for smått. 15 imp til Sverige.

Det er vel lov å si at dette var en noe heldig slem-melding, henter de frem flere av disse blir de vanskelige å ha med å gjøre videre i VM når sluttspillet begynner på mandag.