Parfinalen | NM i doubleton?

Lasse Aaseng

Rett før leggetid her i Kina tok jeg en tur innom BBO for å bakspille noen spill fra parfinalen. Heldig som jeg var dukket selveste Lasse Aaseng opp i beste sendetid.

Og ja, overskriften er ment bokstavelig, Lasse og Espen Larsen kjempet som to villkatter med sine doubleton-støtter til makker.

Jeg har sansen for begges valg av meldinger. Lasse har få trumf, men mange poeng og må foreta seg noe over innmeldingen. 2 hjerter var en praktisk melding. Espen på sin side er i gunstig sone og har også stikkpoensiale, jeg liker 3 kløver som både setter press og ofte treffer 6-kortfarge hos makker.

Lasse sin dobling er også praktisk bridge med maks honnørpoeng og en overraskelse. Slik kortene sitter vinner ØV 8 stikk i kløver, noe som ville gitt 100 til NS i stedet for 110 som det ville vært i 2 hjerter.

I 3 hjerter startet Stian Evenstad motspillet med ruterdame. Espen Larsen stakk over og fortsatte med to runder ruter til stjeling og overstjeling.

Nå var det ikke noe mulighet for å vinne kontrakten, Johansen prøvde å lure inn et stikk, men måtte se kontrakten gå to beit etter at overgangene mellom hendene forsvant.

Det ga +24 til Evenstad-Larsen, en doblet beit i 3 kløver ville gitt +10 til NS. Det er slik vi liker å se parturneringer på toppnivå.

Resultater NM PAR