Jeremy Flint – Engelsk stjernespiller med fin skvis i 1975

Omar Shariff-Jeremy Flint

Jeg liker å lese gamle bridgemagasiner og da dukker det gjerne opp spill som fortjener et gjensyn. Fra EM i 1975 fant jeg dette spillet med den Engelske stjernespilleren Jeremy Flint i førersetet.

Flint (1928-1989) var en profesjonell bridgespiller som bodde i London. Han var en anerkjent bridgeskribent med bridgespalte i The Times og med flere bøker på samvittigheten. Som spiller representerte han England i 7 EM og 5 VM. Han vant gull i EM i 1963 og sølv i VM i 1960 og i 1987!

Flint var en glimrende kortspiller som oppnådde suksess med flere makkere. En av de mest spennende makkerskap var likevel tiden med Terence Reese hvor de to utviklet og spilte meldesystemet Little Major. Systemet besto av et sett spesielle åpningsmeldinger hvor for eksempel 1 kløver betydde hjerterfarge, det ble senere ulovlig i turneringer.

Han er kjent for sitt korte opphold i USA i 1966 hvor han oppnådde tittelen Life Master på 10 uker. En rekord som sto seg helt til 1989 hvor Sabine Auken fikk samme tittel på 8 uker.

Men la oss ta en titt på Flint som spillefører i 1975;

 

Flint ble som SYD spillefører i 3 NT og vest startet motspillet med hjerter, flint la liten da øst bidro med damen. Men da øst spilte liten hjerter tilbake hoppet Flint opp på esset slik at vest blokkerte fargen med sin knekt.

Kløver konge stakk øst med esset og en liten hjerter gikk til knekten. En ny kløver vant blindemann med damen. Ruter til esset trakk kongen og nå fikk ruter 10 løpe rundt til knekten hos øst som spilte nok en kløver til bindemanns knekt, Flint kastet en ruter.

Ruter til damen ble så fulgt av spar til esset, posisjonen var blitt denne

 

Ruter 9 ble innkassert fra blindemann og da kom øst i skvisens klemme. Han kunne velge om Flint skulle få det siste stikket på sin lille spar eller hjerter 10.

 Ved det andre bordet dukket den britiske øst første kløverrunde. Han stakk den andre og spilte en tredje runde kløver. Dermed fikk motspillet satt opp sine 5 stikk før spillefører kom til sine 9.