Fint motspill av Stig og Espen

Espen Fasting smilte bredt da han vant siste sesjon av kvalifiseringen. Jeg spurte gutta om de hadde noen fine spill og da dukket dette motspillet opp som absolutt tåler å komme frem i lyset.

Du sitter vest, på Espens plass, og hører nord åpne 1♣ hvorpå SYD viser frem en svak hånd med lang hjerter og ender opp som spillefører i 2♥.

Ditt utspill er ruter 10 til kongen hos nord, 7 fra makker og 2 fra spillefører. I neste stikk følger spar, makker hopper opp på kongen og damen faller fra syd.

Makker fortsetter med ruter 7, 3 fra spillefører og esset hos blindemann.

Nok en spar tar makker med esset og syd følger med nieren. Makkers tilbakespill er kløver 2, 9 fra syd og du vinner med esset.

Hvordan spiller du dette motspillet videre?


 

Espen regnet fort ut at eventuelle stikk måtte komme i trumf for motspillet. Og for å få dette til måtte de angripe med ruter dame for å presse ut trumf ess fra nord. Altså spilte Espen RUTER DAME.

Det var veldig riktig da kortene så slik ut

Spillefører måtte trumfe med esset, men ble nå satt på en prøve som han ikke besto.

Hvis han spiller spar til trumf, kløver til kongen og spar til trumf. Kan han klare seg med å spille liten hjerter og vente på at motparten må spille opp i K kn.

Men aktuelt så trumfet syd seg hjem og fortatte med hjerter konge og ny hjerter. Dermed ble Espens motspill belønnet med 3 trumfstikk og en beit. Det var verdt 70 % mens hjemgang ville gitt bare 40 %.