Konvensjon skapte svingspill i toppoppgjøret!

Jon Aabye

Det er ikke så ofte jeg har sett minisplinter etter minoråpninger, men Ovesen-Høyland har dette på repertoaret (eller var det begge minor i 2?). Aktuelt ble det ikke gunstig da nord-syd kom inn i meldingene med en dobling og fant en god sluttkontrakt.

Øyvind Saur kom greit inn i meldingene etter sin forhåndspass og når makker Jon Aabye var med til 3 virket det naturlig å prøve utgang, doblingen var vel litt automatisk etter forhåndspass.  Hadde Øyvind valt å åpne med 1spar i stedet for pass er jeg ikke sikker på at sluttkontrakten ville blitt den samme, kanskje var det lurt å starte forsiktig?

Spar i utspill slapp Aabye til damen hos øst. Hjerter i vri vant han med esset før kløver til kongen vant neste stikk.

Kløver dame gikk så til esset hos vest, men derfra var det ikke noe motspill. Ruter ble trumfet før hjerterfinessen gikk fint. Ruter til stjeling ble fulgt av ny hjerter. 10 stikk ga 590 til Vikersund.

Også i lukket rom kapret Vikersund kontrakten etter dette meldingsforløpet

Personlig synes jeg Hegge var svært passiv som ikke gikk inn over 2♦, men forsiktighet kan vise seg å gi betalt i lengden? Kontrakten gikk greit hjem for 130 og 12 viktige imp til Vikersund i medaljekampen.