Grisemelding av Ovesen – Trylling av Sam Inge

Sam Inge Høyland

Jeg satte meg til med kaffekopp og lot de to sterkeste lagene i finalen for NM LAG gi meg litt underholdning til frokost i finalens første runde.

Jo Arne Ovesen er en meritert spiller som ofte banker meg når vi møtes ved bordet, men på dette spillet synes jeg han gikk på litt vel hardt i meldingene. Jo-arne ser at utgang går hjem hvis makker har 6 stikk og sparfinessen ordner seg. Etter svake to er det en ok mulighet, men hvorfor hoppe rett ut, kan vi ikke spørre om makker har tillegg eller ikke? Jeg synes slike meldinger blir litt for vilt.

Men så var det makker, Sam Inge Høyland, som skulle vise seg å ta oppgaven til sitt bryst og tryllet frem en flott spilleføring.

Ruter 10 i utspill vant blindemann med esset før hjerter til knekten tapte til damen. Vest tok nå også for hjerter ess fulgt av ny hjerter til nieren hos blindemann. Sam Inge leste posisjonen perfekt, han trengte ett innspill for tilbakespill til dobbeltrenons for hjemgang!

Derfor tok han for KLØVER ESS (nå skulle øst kastet kongen, men hvem gjør det?). Øst fulgte med liten og det skulle vise seg å bli kostbart.

Nå fulgte ruter til kongen, spar til damen, spar ess og spar til stjeling. Posisjonen var nå blitt følgende

 Kløver fra syd gikk til kongen hos øst, og der var det bare ruter å spille tilbake. Sam Inge kunne kaste sin siste kløver og trumfe hos nord for hjemgang!

Det var en skikkelig start på årets finale i NM LAG!