Norske juksepaver

Det kommer fra tid til annen tips om juks i forbindelse med spill på internett (BBO). Dette er en arena hvor man med enkle midler kan løfte sine resultater.

Foreløpig siste tips er et norsk makkerpar som den siste måneden har nesten 2 IMPs i snitt pr spill på nesten 100 spill. At de i også i parturnering holder ett snitt godt over 60 % på sine drøyt 500 spill tilsier at dette makkerparet burde vært på landslaget.

For å bruke meg selv som et sammenligningsgrunnlag så har jeg 52 % i parturnering og minus på IMPs! Reelt så vniner du NM par på 56 % score og klarer du over 0,5 imps i snitt pr spill er du i norgestoppen. Butleren i 1 divisjon ble vunnet med ca. 1 i snitt. I svakere turneringer kan du se at noen kommer litt høyere opp i score, men mer enn 1,5 er sjelden.

Nå har det seg slik at jeg kjenner til den ene spilleren og har til gode se han vinne premie i noen vanlige turneringer.

Jeg ble litt skuffet da jeg ble tipset og fikk sett tallene. Det er en hyggelig kar jeg ikke hadde trodd hadde glede i å jukse.

Mitt ønske er ikke å henge ut noen, men jeg kunne ikke la dette passere uten en kommentar.

Ikke fall for fristelsen hvor du enkelt kan jukse deg opp på resultatlistene. Din reelle spillestyrke kan du ikke løpe fra!

Smaken av å «toppe» en turnering på BBO kan få en bitter ettersmak når utspill som dette må forklares:

Du hører altså makker åpne med pass og spillefører åpne meldingene med 1 kløver. Når de nå rolig melder seg opp i 3NT og du har 10984 i umeldt major er vel ikke spørsmålet om valg av utspill særlig vanskelig.

Neida vår juksepave hentet frem KLØVER i utspill (mitt siste valg).

Det var blink da motspillerne disponerte følgende til sammen:

Spillefører hadde bare 8 stikk før ruteren måtte angripes og juksepavene ble belønnet med toppnotering for en beit.

Hadde katalogen med over 500 spill bare hatt dette som et «avvik» er det greit, men tro meg her er det mye sjokolade for den som ønsker å lære litt om «BBO-Utspillsteori».

Shame on you!