En vill utgang

Dette ble litt av ett spill fra Kristiansand BK.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men du glemte å melde 3NT over Nords sperremelding. Men da syd løftet til 4 i RØD sone var tiden inne for å doble med E K i trumf, side-ess og en makker som har opplysningsdoblet!

Makker starter motspillet med hjerter ess som spillefører TRUMFER. Kløver 10 i neste stikk trekker knekten fra makker. Hvordan knekker du denne kontrakten?


Ved bordet la øst noe sløvt liten kløver. Vest fortsatte med ruter konge til esset hos syd, men da ble det dårlig butikk ettersom hele spillet så slik ut:

Etter ruter ess fulgte kløver til stjeling, hjerter til stjeling og kløver til stjeling. Ny hjerter til stjeling ble så fulgt av kløver konge med avkast av ruter hos nord. Øst kunne trumfe, ta for trumf ess, men kunne ikke nekte syd resten av stikkene for 10 stikk og 790!

Du ser vel feilen?

Øst skulle stukket med kløver dame, tatt for E K i trumf og fridd seg i rødt. Nå får syd trumfe to kløver slik at den blir god, men brenner inne med en taper i ruter tilslutt.

Vest kunne også spilt spar etter kløver knekt, men det var ikke like lett for han og uansett unødvendig av øst å ikke styre motspillet.