Innmeldinger mot sterk kløver kan slå begge veier

Mot sterk kløver har man alltid hørt at det «bare» er å melde inn så mister de ofte kontrollen. Jeg og makker Ulf Tundal spiller sterk kløver og har fått testet dette ut i praksis. Det er vel så ofte de som melder inn ødelegger for seg selv!

Fra oppgjøret mot Brogeland – Lindqvist i årets seriemesterskap har jeg hentet dette spillets om brakte muligheter for stor score vår vei på grunn av en «forstyrrelse» mot 1.

Boyes dobling av 1 lovte ruter eller begge major. Min redobling viste interesse for straff og nå lot vi de spille 1 doblet.

Når vi ser alle kortene kan motspillet holde spillefører på 2 stikk, men det skulle vise seg å ikke være så lett i praksis.

Ruter i utspill vant Ulf med kongen og hjerter i neste stikk løp til tieren og min knekt. Nå skulle jeg spilt ruter til makkers konge og han fortsatt med kløver til min konge før jeg tar tre runder hjerter. Boye får nå sine to stikk i hjerter, men må spille fra sparfargen på hånden og må gi bort resten.

Men jeg vridde kløver i stikk 3 til esset hos Ulf. Han kunne nå tatt for ruter ess før han spilte ny kløver (eller ruter), men fortsatte med kløver som Boye stjal. Ruter dame i neste stikk vant Ulf med esset og spilte nok en kløver til stjeling hos Boye. Nå fridde han seg bare i trumf, vi kunne ta våre stikk i trumf og kløver, men måtte gi han det siste stikket på spar konge.

Det var ikke så lett å spille ruter fra Ulfs hånd ei heller å lese kortene riktig, men 800 i beit slo i alle fall alle som ikke hadde funnet den fine slemmen i kløver. Neste gang tar vi 1100!

 

 

2 Comments

  1. Tja. Spiller du helt vanlig bridge bridge har vel ikke vest muligheten til å vise begge major på 1-trinnet så du får du 1400 enkle i 2 hjerter. Motspillet blir enklere når syd har fått vist fram en farge han har.

    • Var ikke så mange 1400 blant de 48 bordene i 1 og 2 div, så helt vanlig er det kanskje ikke?

Kommentarer er lukket.