Geir Helgemo ristet på hodet

Geir Helgemo ristet godt på hodet av makkerens meldinger på dette spillet fra seriemesterskapet.

Han var verken fornøyd med makkers 3NT eller løft til 5 og mente makkeren burde gått på mot slem i ruter.

Uten at jeg kjenner til systemavtalene må jeg vel gi Helgemo gehør for argumentene. Særlig når han tar ut 3NT i 4 burde klokkene kime hos øst. Det er rimelig opplagt at han sitter på en fordelingshånd med svak spar for å kunne ta ut meldingene i denne posisjonen. Nå må det være kort vei til slem i ruter!

Men allerede på 3 burde muligheten for slem vært luftet, 3nt på renons i spar falt ikke i god smak hos verdens beste!

Uansett var det et fint spill vi kan lære mye av. Det er ikke ofte man tar ut makkers 3NT på svake kort, men når Geir Helgemo gjør det er det normalt riktig! Det var det denne gangen også! 5 ruter gikk  hjem med sine 12 stikk.

 

 

2 Comments

  1. Jeg forundrer meg stadig for denne ukritiske hyllesten av de beste spillerne. Geir Helgemo er rangert som nr. 1 i verden, men han meldte selvsagt ikke 4ru fordi han trodde det sto noen slem. Han er da ikke magisk?
    Makker er begrenset i styrke med 2ru og når Geir hadde bare 5hp, så hadde han ingen tro på noen som helst utgang, selv om makker foreslo 3NT. Geir tok ut i 4ru og ville ikke være spesielt forundret om det gikk pass rundt. Christer løfta likevel til utgang og var i en helt ok kontrakt som jeg tror vil gi over middels i nesten alle turneringer. Denne gangen hang renonsen sammen med fire tasser og hjerterkutten gikk. En av femti ganger finner en disse silkeslemmene og det er tapende bridge i lengden å jakte dem.

    • Tror heller ikke han ofret slem en tanke. Det var makkeren som burde gjort det. Det er sjelden du ser uttak av 3nt til 4 i minor for spill, jeg synes det var tøft 🙂

Kommentarer er lukket.