NM Par | innspill av Hoff

Geir Hoff

Geir Hoff – Geir Hjelmeland er to kjekke karer fra Førde. Jeg har riktignok enda ikke tilgitt at de «myrdet» meg i en rundekamp for minst 10 år siden, men de er to hyggelige karer som også spiller kortene sine rett så bra.

Fra årets parfinale kommer dette spillet hvor Geir Hoff leste kortene perfekt og fant en fin vei til sine stikk

Meldingene var etter presisjon hvor 1 kløver viste minst 16 poeng og 1 NT krav til utgang med en balansert hånd.

Ruter dame i utspill må du regne med og nå kan vi som ser alle kortene stikke med ruter konge, spille en liten spar fra nord. Øst kan stikke med kongen og spille ruter, men nå har vi 2 stikk i spar, 2 i hjerter, 2 i ruter og 5 i kløver for 11 totalt.

Geir Hoff kunne ikke se kortene på baksiden så da han fikk ruter dame i utspill stakk han med kongen fulgt av kløver konge og kløver til ess. En hjerter til damen gikk fint og på hjerter ess kom kongen fra vest.

Nå fortsatte Geir med kløverstikkene og følgende posisjon var nådd

Øst måtte kaste en ruter for å både holde 2-kort hjerter og spar konge gardert.

En ruter ble spilt til ess fulgt av hjerter. Øst kunne ta sine to stikk i hjerter, men måtte se seg innspilt og spille spar fra K kn slik at Hoff vant sine 11 stikk med stikk både på spar dame og spar ess.

Litt mer fancy, men godt spilt og med et dråpe ekstra innsats i potten, akkurat slik vi liker å se i parturneringer.

Gutta ble til slutt nr. 8 og sikret sin krets ekstra plass i neste års finale. Men det var minimal margin opp til medalje, en eller to slike spilleføringer til så hadde medaljen blitt med hjem til Førde.