Utspill fra Chicago

Dette spillet er hentet fra siste kvalifiseringskamp i den avsluttende Roth Swiss Teams i sommer nationals som nylig ble spilt i Chicago. Begge lag kjempet om å kvalifisere seg til finalen, men måtte da unngå tap i denne kampen.

Utspillet fra vest er spar dame, hvordan planlegger du for beste mulighet til å vinne din kontrakt?

Spillefører ba om liten, øst fulgte med spar 10 og syd 2. fortsettelsen fra vest er spar knekt, hva nå?

Spillefører måtte velge om øst har spar esset doubleton, spar esset fjerde eller mulighet for at vest hadde spilt ut fra E D kn. Med E D kn 3 ville vest fortsatt med spar ess og ny spar til stjeling hos øst så den fordelingen er det neppe.

Så hva gjør du?

Den aktuelle spillefører gikk i fella da han ba om liten fra blindemann, spillet så ut som dette

Etter å ha vunnet for dame og knekt i første stikk tok jeg for ruter ess og spar ess og kunne notere en beit for +100 i score, det ga 12 imp mot 4 hjerter med hjemgang fra lukket rom.

Jeg var rimelig sikker på at spar konge kom ned hos blindemann, spar dame var derfor en god mulighet for å lage en illusjon, men også for å evt sette opp et stikk i spar mens vi hadde kontroll i motspill.

Ettersom spillefører ikke trodde jeg ville spille ut damen fra E D kn, glemte han å tenke på at hvis øst hadde E 10 doubleton kunne han spilt ruter tilbake til vests ess og fått en stjeling i spar. Det var derfor en feil av spillefører, men det var da litt av en prøve han ble satt på, hvem ser for seg at kortene ser slik ut etter det utspillet.

Spillet førte til at Scorway avanserte til finalen, mens våre motspillere måtte se seg slått ut av kvalifiseringen.