Tøffingen Hallberg

Gunnar Hallberg

Gunnar Hallberg (født 1945) er en luring ved det grønne bord. Svensken har siden tidlig 90-tall levd som profesjonell bridge spiller i England, og selv om årene på baken begynner å bli mange har han ingen planer om å pensjonere seg.

Her om dagen ble jeg rundspilt av den gamle mester i en lagkamp.

Gunnar Hallberg fikk vist frem 6-4 i major. Øst har vist ruterfarge, krav til utgang og 4 kløver er cue-bid hvor du normalt forventer 2- kort spar.

Redoblingen av 4kløver viser esset og nå gikk Hallberg direkte i Blackwood. 5 hjerter viser 2 av 5 ess med spar som trumf og benekter spar dame.

Det betyr at du mangler 1 ess og trumf dame, lar du det stoppe deg?

Nei Gunnar visste at kløver ess var hos øst og håpet det andre var ruter ess, for da er det vel en dobbel-finesse i trumf det handler om? Skulle makker ha spar konge regnet han med at han ville finne trumfdame likevel.

Gunnar hoppet derfor til 6spar, det var riktig når kortene så ut som dette

Makker disket opp med perfekte kort med 2 små spar og E K i ruter. Dobbeltfinessen i trumf gikk som bestilt og 980 kunne noteres i en fei. Det ga selvsagt 11 imp til Sverige ettersom de fleste andre unngår slem med 2 nøkkelkort hos motparten.