Siste spill i Moskva

Slava-Cup var en spennende turnering hvor de 64 makkerparene besto av internasjonale toppspillere og lokale russiske spillere. Formatet var slik at man spilte 8 spill i 16 runder hvor hvert «oppgjør» ble omregnet til vinnerpoeng. Dette satt inn i et monrad-format ga en svært spennende og fin turnering. Personlig ble det bare 24 plass i det 64 par store feltet, men det var jo alltids et par lysglimt likevel.

Dette spillet kommer jeg til å ta med meg, det handler bare om å forstå hva som skjer rundt bordet og spille på «null» varianten.

Vi møtte et Polsk «ekspert» makkerpar i siste runde og min motspiller til høyre var rett så lystig underveis. Lett plystring og mange små vitser rant på etter hvert som de følte at spillene gikk deres vei.

Med to spill igjen måtte vi derfor hente et par gode scorer for å vinne runden, da gikk jeg hardt på i meldingene

3NT viser egentlig en semigående majorfarge og en hånd på 8-9 stikk. Men mot en passet makker gikk jeg hardt på for å prøve å skape noen imps i protokollen.

Spar konge i utspill tok esset seg av før hjerter 10 ble stukket med esset. Ruter knekt i retur vant jeg med esset og spilte hjerter konge og ny hjerter. Vest vant med damen og spilte ruter dame tilbake til min konge.

Det var vel beste sjanse å håpe på kløver ess hos vest i stedet for den aktuelle sitsen med knekt-10, fortsettelsen var derfor kløver til 3 og konge.

Øst, som så langt hadde plystret ganske høyt, tok seg litt tid før han fulgte med kløver 2.

Da var det bare å gripe sjansen, kløver ess var markert hos øst så jeg ba straks om LITEN kløver fra blindemann i neste stikk.

Plystringen stoppet brått, øst fikk noe å tenke på.

Problemet var nemlig slik at ØV benyttet svensk fordeling, dvs lavt fra 2- og 4-kort. Kløver 3 fra vest i forrige stikk kunne derfor tyde på 4-kort farge, dermed var jeg plassert med 2-kort kløver og 3-kort ruter, evt doubleton spar.

Øst gikk opp på kløver ess. Jeg skal innrømme at den plystringen ikke hadde vært så veldig sjarmerende, jeg viste kortene frem og forlangt mine 10 stikk.

620 ga 11 feite imp og da makker Jon Egil «turbo» Furunes snellet inn en lilleslem på neste spill ble det en fin avslutning på turneringen og seier i runden for vår del.

Turneringen ble vunnet av Livgård-Aa.

Resultater SLAVA CUP.