Morsomt motspill på Birkeland

Birkelandsturneringen er et årlig høydepunkt på turneringskalenderen her på Sørlandet. Årets utgave trakk 46 makkerpar og det meldes om et flott arrangement. Turneringen ble vunnet av Martin Reinertsen – Karl Olav Hansen.

Resultat

På Birkeland møtes norgesmestere og nybegynnere. Det er en god blanding av alle spille på alle nivåer, det er nettopp dette som gir turneringen litt ekstra sjarm.

På dette spillet tar du på deg skoene til en norgesmester som møter et mindre merittert makkerpar, men ikke la det friste deg for mye i spilleføringen.

NORD ble spillefører i 4 spar uten meldinger fra motparten. Ruter 4 i utspill fra øst går via liten, 8 og konge. Kløver knekt trekker dame, konge og 8. en liten spar går til liten, konge og ess. øst fortsetter med kløver 5 til ess, 4 og liten. Spillefører tok nå kløver 10 som vest trumfet med fireren, nord trumfet over.

Hva tenker du om spilleføringen så langt, noe du skulle gjort annerledes?

Det var jo ganske så greit at vest trumfet kløveren, nå ble fortsettelsen spar 8 fra hånden, 7 fra øst liten hos syd. vest kunne vel ikke ha trumfet fra knekten doubleton?

Jo da, vest tryllet frem trumf knekt. Kortene så nemlig ut som dette

Vest hadde vært ute på fanteri da kløver ble trumfet lavt. I utgangspunktet ga vest ifra seg sitt trumfstikk, men det var det nesten umulig for spillefører å forstå, finessen i spar var rimelig opplagt.

Vest fortsatte med ruter dame til spilleførers ess som fridde sg med ruter til 10 og knekt. Posisjonen var blitt denne

Vest hadde i grunnen ikke noe forsvar. Spillefører kaster hjerter på ruter 7 og stjeler en kløver på hånden for hjemgang. Men da vest vridde liten hjerter var spillefører så forfjamset at han la liten slik at øst fikk for kongen og kontrakten gikk en beit.

Det var valuta for pengene til vest som ga spillefører en gave som kom tilbake med renter.