Fasit julequiz 2 | Vinner du denne utgangen?

Siste runde i Mix Lag ble en kamp med flere svingspill. Det er vel gjerne slik i siste runde, flere spillere tar sjanser de normalt ikke tar for om mulig å spille seg opp på resultatlisten. Det preget nok meldingene på dette spillet, la oss se om du vinner frem som spillefører

Ruter 3 kommer i utspill fra vest, så kan du overta. Ser du hvordan kontrakten kan vinnes?

Den aktuelle spillefører vant med ruter ess, tok for spar konge og spar ess. når den fargen ga en taper måtte neste farge ordne seg så nå fulgte hjerter ess og hjerter konge, men damen falt dessverre ikke i den fargen ehller. Det endte opp med en taper i hver farge for en beit.

Klarer du bedre nå som du ser alle fire hender?

Fasit

For å vinne kontrakten må du unngå en taper i hjerter. Det beste du kan gjøre er å spille ny ruter i annet stikk. Vest vinner med kongen og spiller spar som du vinner med kongen. Nå følger spar til ess og ny spar slik at øst kommer inn.

Hjerter 10 legger du liten fra hånden på og stikker med hjerter konge. Det er nå mester spillet kommer da du spiller KLØVER 10 fra blindemann.

Følger øst lavt legger du liten fra hånden og vest kan velge om han skal legge liten eller stikke med ess og spille kløver til din dame.

Hvis øst stikker og spiller ny kløver til din dame tar du de to sparstikkene og vest blir skvist i kløver og hjerter.

Hvis vest lasjerer kløver 10 og stikker damen for så å spille ny kløver stikker du med kongen og spiller spar og ny spar, samme skvis oppstår i følgende posisjon

Ikke umulig, men likefult veldig bra hvis du fikk dette til.

Også her kom det flere svar fra leserne:

Espen Fasting: Her stikker du med ess og spiller kløver 10. Om den dekkes eller ikke og om vest dukker betyr ingenting. Vest må uansett stikke andre kløver og spiller vel best en ruter. Men det er bare å gi bort et stikk i spar og så blir vest skvist i hjerter og kløver når siste spar spilles. Hjelper ikke øst å spille hjerter 2 ganger så lenge syd har hjerter åtte

Vegar Næss: Julequiz 2 løses vel best med (det heter vel intrafinesse?) med kløver 10 fra bordet etter et par runder trumf, det ender med kun en kløvertaper ( og to avkast), det blir da bare en rød taper og 2 sorte.