Sperremeldingen ga svarene til spillefører

I dag skal vi se på et spill hvor en aktiv sperremelding ga spillefører en sjanse til å briljere. Se bare hva som dukket opp i dette spillet

Syd hadde en god hånd og da nords 3 ruter var invitt til utgang følte syd han måtte gå mot slem. Ettersom vest hadde preferert hjerter håpet spillefører at nord hadde en honnør eller to i spar.

Syd var heldig, det var i alle fall ikke to tapere fra topp i 6 NT.

Vest startet motspillet med kløver knekt som løp til kongen. Nå fulgte spar til kongen som øst stakk med ess og spilte mer kløver til ess. Spar til knekt avslørte at sitsen var som meldt. Spillefører tok for ess, konge og dame i hjerter og den fargen var også som meldt.

Dermed var spillefører kommet til et avgjørende punkt. Var det mulighet for å vinne kontrakten? Ettersom øst var markert med 4-4 i major og han hadde fulgt med lav kløver første gang samt spilt en liten tilbake var nå kortene ganske godt plassert. Fordelingen var enten 4-4-2-3 eller 4-4-1-4.

Spillefører tok for ruter kongen og fulgte opp med ruter til TIEREN. Ruter dame vant neste stikk og følgende posisjon var på plass

Ruter ess ble spilt fra nord, hva skulle øst gjøre nå? Syd kastet bare motsatt av øst og vant sin kontrakt på skvis.