Nationals | Bakke-Brogeland storspiller

Christian og Boye

Christian Bakke har hatt et spennende 2019. Han ble hentet inn som makker til selveste Boye Brogeland da Nationals skulle spilles i San Fransisco. I den store lagturneringen Jacoby Swiss Teams fikk gutta til en skikkelig god serie og i skrivende stund har de akkurat lagt bak seg selveste Helgemo-Helness på lag Zimmermann i kvartfinalen. Nå venter lag NICKELL i semifinalen.

Følg resultatene i Nationals

Dette var kampens siste spill, Bakke-Brogeland ledet med 6 imp og kunne nok følge på spenningen da kortene ble plukket frem fra mappen.

Ved det andre bordet meldte lag Zimmermann seg frem til 3NT av nord-syd og etter spar i utspill måtte den kontrakten gå en beit. Ikke et optimalt resultat for Zimmer.

Boye og Christian meldte kortene på denne måten

Boyes dobling var opplysende og 3ruter fra Christian lover litt kort – de spiller lebensohl i denne posisjonen. Boye gikk hardt på med 4 hjerter som vel egentlig er splinter og Christian avga et cue-bid i spar. RKC fulgte og etter 1 ess i svar storeslemsinviterte Boye med 6 kløver. Det spør etter tredje-runde kontroll, dvs damen i kløver.

Christian hadde singleton så fristelsen var der for å melde storeslem, men han tenkte nøye igjennom posisjonen og tok riktig konklusjon da han slo av med 6 ruter. Ettersom Boye doblet opp igjen har han ikke en veldig fordelingshånd. Da er det rimelig å anta at det er kløver dame som er viktig for å fylle opp en god 5-kort farge og ikke stjeleverdier.

Kontrakten ble greit vunnet ved å trumfe god kløverfargen som ga avkast for håndens tapere i spar.

Veldig bra meldt gutta, jeg lot meg i alle fall imponere.