Tilbakeblikk | Kowalski i motspill

Apolinary Kowalski har i en årrekke vært en av Polens sterkeste bridgespillere. Han kan se tilbake på en god samling av triumfer fra den internasjonale bridgearena.

Dette spillet har jeg hentet fra et tidligere VM hvor Kowalski fikk satt opp et litt uvanlig valg for spillefører

Spar 7 i utspill fra Kowalski ble vunnet med spar ess.  Spillefører sto ikke så veldig bra i denne kontrakten, men måtte bruke blindemanns inntak til å teste ruterfargen. Ruter knekt ble spilt fra blindemann og øst vant med esset.

Spar tilbake stakk Kowalski med KONGEN og spilte knekten tilbake til damen hos øst.

Øst skjønte tegningen og fortsatte med hjerter 3 til damen. Kowalski tok også for hjerter ess og posisjonen var blitt denne

Ettersom øst hadde stukket ruter med ess kunne Kowalski nå telle opp syds hånd til å være 3-2-2-6. For å gi spillefører en prøve fortsatte Kowalsi med spar 4 til trippel-renons!

Og nå fikk spillefører et valg. Skulle han trumf med tieren hos blindemann eller slippe den mot hånden. Alt kom an på hvor kløver 9 og knekt var.

Som dere sikkert skjønner gjettet spillefører feil da han trumfet med tieren. Øst la i kløver knekt og dermed hadde motspillet bygd et trumfstikk på en vel «dyp» høyning og kunne notere 200 i protokollen.

Morsomt motspill og en gøy posisjon som Kowalski løste perfekt.