Storeslem mot pysete innmelding

I bridge handler det om å melde så ofte som mulig for å sette press på motparten. Det er selvsagt viktig å holde seg på den sikre siden så du ikke blir straffedoblet og går mange beit, men på dette spillet synes jeg øst var vel forsiktig og slapp oss lett til på vei til storeslem.

1 kløver var 16+ og 1hjwerwe fortalte om minst 5-kort spar. 1spar var rele, men nå ble resten naturlig etter at øst meldte inn en gang til.

På min 3spar, som bekreftet støtte i spar, hoppet Ulf elegant til 5 ruter som blir spørsmål etter ess, men uten å regne ruter ess. Exclusion Blackwood har skremt mange før, men denne gangen var det akkurat det verktøyet som skulle til for å nå frem til storeslem.

7spar var en glimrende kontrakt det ikke var mulig å beite.

Men hva ville skjedd om øst hadde strukket seg litt mer. Personlig ville jeg nok hoppet direkte til 4ruter selv i rød mot hvit sone. Det er sjelden motparten straffedobler deg uten trumf på slike innhopp, aktuelt så tror jeg det ville blitt vanskelig å finne frem etter en slik innledning. Det er mulig vi når frem til 6spar, men syv blir vanskelig.

Moralen får være at du ikke skal være redd for å melde gående 8-kort farger!