1 divisjon | Balansere på 4-trinnet etter forhåndspass

Hoftaniska

Det kan være vanskelig å vurdere disse posisjonene hvor man må velge på høye meldetrinn. Fra første kamp i sesongens toppdivisjon har jeg hentet dette spillet som skapte imp i omsetning i flere kamper, se bare her

 

Hva ville du meldt med kortene til vest?

Etter å ha startet med pass har du absolutt fine kort som kan være verdt et forsøk. Du har ess-konge kombinasjon som kan gi stikk i motspill og du er mottakelig i alle de tre andre fargene hvis makker skulle ha en farge å melde.

Men hvis du ikke skal si pass, hva er alternativ melding?

Jeg valgte å doble, det er mest fleksibelt. På en god dag har makker sparfarge bak åpner og vi kan hente noen beiter, samtidig vil makker ved et uttak treffe en av mine farger.

Det ble veldig riktig da kortene så ut som dette.

 

Ulf tok ut i 5 hjerter og slik kortene var kunne han greit notere 13 stikk for 710, det ble 12 imp mot den hundrelappen våre lagkamerater betalte ut i 4 spar fra det andre bordet.

Ulf mente han skulle gått på til slem da vi gikk igjennom spillene, men det synes jeg er litt i overkant strengt å definere som en feil mot en passet makker. Det traff rimelig greit at makker var renons i spar og hadde ess-konge femte i kløver sammen med 4-kort hjerter.

Det var noen som gikk på til slem, blant annet Hoftaniska – Charlsen, de meldte som følger

 

En fin variant å lære at 4 NT i utgangspunktet betyr to steder å spille, men når man tar ut makkers minorpreferanse til 5 hjerter betyr det sleminvitt (over 5 ruter betyr det vel aller helst hjerter + kløver).

Denne gangen ble det 1460 til de tøffe etter et fint og aktuelt meldingsforløp av Hoftaniska-Charlsen