Nationals – Spingold R16 | Spiller du bedre motspill?

Ginossar

Det ble en dramatisk kamp mellom ROSENTHAL og LEVINE, etter siste spill var det 1 imp til fordel Rosenthal!

På dette spillet fulgte ikke Chris Compton helt med og kastet feil i første avkast i sitt motspill mot 4♠

Meldingene ser ganske normale ut. At øst åpner 4♥ i tredje hånd mot en passet makker virker fornuftig, det setter press på motparten og er ganske nøyaktig den meldingen han hadde tenkt å avgi. 4♠ hos syd var vel også normalt.

Ruter 10 i utspill forteller vel det meste av denne historien, vest har neppe hjerter og ettersom øst åpnet 4♥ kan vi kanskje anta at kløver ess er hos vest når vi i første stikk ber om liten hos blindemann og får ruter konge fra øst til vårt ess!

En opptelling av stikk viser 6 i spar og 3 i ruter. Det er neppe noen reell mulighet for stjeling hos blindemann i de røde fargene.

Ginossar fant løsningen med best odds da han nå spilte fem trumfstikk. Chris Compton i vest kastet en ruter og en kløver.

Posisjonen hadde nå blitt denne

Ginossar fortsatte med ruter til knekt, kløver til stjeling fulgt av ruter dame og ny ruter.

Compton i vest kunne ta sine to stikk i ruter og kløver ess, men måtte gi blindemann det siste på kløver konge for hjemgang!

Den våkne leser ser kanskje feilen?

Compton skulle selvsagt kastet to kløver på trumfspillet og behold sine ruter! Hvis han tenker igjennom posisjonen vet han spillefører har 6 stikk i spar og etter at makker fulgte med kongen i ruter kan han telle 3 stikk i ruter. Nå skal det ikke være så veldig vanskelig å se at enste beitemulighet er at spillefører ikke har kløver. Med en kløver hos spillefører vil han selvsagt spille kløver mot kongen med ruter knekt som inntak for sin kontrakt!