Live fra Finale EM PAR: 1 spill med Helgemo og Helness

Geir Helgemo

Geir og Tor stoler på at de gjør riktige vurderinger i spillingen og tar ikke store sjanser når de spiller. Det er det jevne som drar og dette spillet er et godt eksempel på dette.

 

Mot Geir og Tor ble NORD spillefører i 3NT etter at Tor hadde meldt inn 1 . Geir startet motspillet med ruter til kongen hos Tor som fortsatte med ruter 9 til damen og……..

Nå tenkte Geir seg godt om, skal han lasjere eller må han ta stikket. Han gjorde riktig da han tok for esset og vridde spar. 5 sekunder senere var det notert 460 til motparten. En liten uskyldig lasjering ville gitt 490, det ser slikt som teller i parturnering.

Spillet var langt mer spennende ved ett av de andre bordene hvor SYD ble spillefører i 6!

Versace startet motspillet med ruter til esset hos Tokay. Han fortsatte med ruter som ble trumfet. Kløver til kongen ble fulgt av ruter til stjeling før kløveren ble spilt til buns. Nå tok spillefører for hjerter ess og posisjonen var begynt å bli svært ubehagelig for Versace, kortene så nå ut som dette

Syd tok for hjerter kongen og Versace måtte kaste en spar. Da kastet nord ruter knekt og spar til damen ga resten av stikkene og hjemgang til spillefører!

For å bryte skvisen måtte Tokay ha klart å vri spar da han var inne på ruter ess. Ikke umulig når du spiller EM PAR sammen med en av verdens beste bridgespillere!