Parturnering i nordisk mesterskap?

Det er kjent taktikk å ligge litt tøffere innpå i parturnering enn i lag. Man tar større sjanser når den byr seg og har en litt større risikovillighet i parturnering enn i lagturnering. Årsaken er at ett dårlig spill legger du bak deg, men i lagturnering tar du det med deg i en hel kamp og helt til sammenligning med lagkameratene.

Fra Nordisk mesterskap har jeg hentet dette spillet hvor våre norske venner spilte med litt for stor risiko og hentet frem sjefsbuksen fra klesskapet.

Som vi ser tok vest en granatsjanse og hoppet til 3NT selv med renons i en farge. Det er mange grunner til at jeg ikke liker denne meldingen. Først synes jeg det er for stor risiko i en lagkamp hvor du har lagkamerater og kanskje ikke har råd til å feile på de spillene som blir avgjørende.

Det kan selvsagt være du har flaks og tar vekk motpartens utgang, eller får hjemgang hvis makker bidrar med ett stikk og motspillet glipper.

Ved bordet ble det 3 beit etter at motparten tok sine motspillsstikk. I lukket rom ble Norge doblet i 4♠ for 500 i beit.

Som vi ser ville du spilt hjem både 4♥ og 5♦, sjansespillet ble derfor selvskudd og imp ut denne gang.

Er det her vi må bli bedre for å løfte våre landslag tilbake til gamle høyder? Solid meldestil og mindre risikovillighet?