Crazy-bidding ga imps ut i NM

Kåre Bogø

Av og til kan det ryke ei kule varmt for alle og enhver. At det skjer i finalen for NM lag i beste sendetid en lørdags ettermiddag er selvsagt leit, men på dette spillet synes jeg det var mer enn en spiller som hentet frem meldinger som var gjetting.

I lukket rom ser vi Sven Olai Høyland valgte en litt slu melding da han ikke fortalte om hjerterfargen men hoppet direkte til 5♦. Bror Sam Inge hadde noen motspillsstikk og det var kanskje ikke så unaturlig å doble. Jo Arne Ovesen kunne vanskelig si annet enn pass. Hjemgang var ikke å nekte så den finten ga Sven Olai 550 i protokollen.

I åpent rom meldte Simonsen den «teknisk» mer riktige meldingen. 4♥ som fortalte om fordeling og spillestyrke. Problemet er at den også fortalte motparten hvordan sitsen var. 4♠ var en naturlig melding og det samme må vi vel si om 5♦.

5♠ synes jeg var en skikkelig skudd av Eriksen, men det satte press på Simonsen. Det er en grei regel å ta det sikre, det gjorde han etter makkers støtte og stampet. Nå våknet virkelig syd da han hentet frem 6♠! 7♦ får vi la stå ukommentert, men inn i historiebøkene går den, og da ikke som tidenes bud!

300 ble raskt notert for 13 imps til BAK i det viktige medaljeoppgjøret mellom to sterke lag.