Prøv deg som spillefører i kamp om VM plass!

Billy Cohen

Tidligere fikk Gary Cohler skryt for en kreativ innmelding som ga valuta. Nå får makkeren Billy Cohen også litt skryt etter at han satte spillefører på en vanskelig prøve.

Som vi ser ble Brad Moss som SYD spillefører i 3nt etter at Cohen åpnet 1. Utspillet var hjerter konge som vant stikket, fortsettelsen ble en liten ruter som løp til knekten fra øst og damen hos Moss.

En opptelling av stikk viser at han er rimelig sikker på fire stikk i spar, 2 i hjerter, 2 i ruter og da trenger han bare ett i kløver for hjemgang.

Han fortsatte med kløver til damen, spar til kongen og hjerter til knekten. Nå var han sikret 9 stikk da han kunne spille spar ess og spar knekt for å sikre fire stikk i den fargen for 4 stikk i spar, 2 i hjerter, 2 i ruter og 1 i kløver og 9 totalt.

Men spillet så slik ut

Cohens utspill var fra K 10 5! og ikke fra den forventete K D kombinasjonen. Jeg kjenner ikke disse gutta, men basert på de to spillene jeg har sett er det nærliggende å beskrive de som kreative og risikovillige!

Øst vant med hjerter konge og fortsatte med kløver til knekten hos vest. Cohen fortsatte med ruter til blindemanns ess og nå var Moss sluttspilt hos blindemann og måtte notere 2 beit i en kontrakt han kunne vunnet!

I det andre rommet ble Mike Kamil spillefører som SYD i samme kontrakt etter kløveråpning fra vest. Utspillet var ruter som løp til knekt og dame. Kamil fortsatte nå med kløver til nieren fulgt av kløver dame som også fikk beholde stikket.

Nå fortsatte han med spar til kongen og spar til knekt. Dermed var han sikret hjemgang med 4 stikk i spar, 1 i hjerter, 2 i ruter og 2 i kløver for 9 totalt. Det ble 11 imp kampen om finaleplass i racet om å bli USA2 i VM.