Hamman vs Levin – Sjefen setter junior på plass

Bob Hamman Redaktøres all-time favoritt ved bridgebordet

Fra den amerikanske uttaksturneringen har vi hentet dette spillet hvor Bob Hamman fikk satt sine erstattere på lag Nickell på prøve.

De to lagene møttes i cupkamp om vm plass, Nickell vant den og sendte Hammans lag ned i andre pulje hvor de får en «second chance» til å vinne kampen om å være USA 2 i VM.

Så tilbake til dagen nøtt. Du får Bobby Levins kort og ser motparten melde seg opp i 5♦.

Syd redobling viste 3-kort hjerter, nord hopp til 5♦ må vel sies å være i overkant ivrig.

Makker starter motspillet med kløver 7, norsk fordeling.  Bob Hamman ber om damen fra blindemann.

Så er det din tur, er dette et problem eller tuller jeg bare med deg?


Hvis vi setter oss litt inn i materien så har makker enten 2 eller 4 kløver. Det er neppe singleton, for da har spillefører 5-kort kløver og da blir fordelingen 0-3-5-5. Det gir vår makker 8-kort spar noe vi vet han ikke har etter meldingene.

  •  Hvis makker har kongen fjerde skal vi stikke med esset og spille mer kløver tilbake.
  • Men hva om makker bare har 2-kort kløver? Dette gir spillefører fordelingen 1-3-5-4 eller 2-3-4-4.  Det gir igjen makker 6 eller 7-kort spar, da ville han kanskje meldt direkte over 1♦?  Men hvis makker har 2-kort kløver og trumf ess, eller kongen tredje så har vi vel en liten mulighet? Stemmer, da kan du lasjere kløver dame, når makker nå kommer inn i trumf kan han spille sin siste kløver til vårt ess og få sin stjeling i retur, elegant eller hva?

Bobby Levin forelsket seg nok i tanken om å gi makker stjeling og la liten, men det var feil da spillet så slik ut

Bob Hamman har spilt kort før, han ba om damen fra blindemann i tempo og skapte en illusjon for Levin om at her var det noe å tenke på. Hvem ber om damen med 2 små på hånden? Levin tenkte selvsagt at Hamman hadde lest utspillet som dobbelton og presset med damen for å lokke ut esset. Nå satt han selv igjen med K 10 og ville kontrollere spillet.

Men neida, det enkle var det beste. Her var det bare å ta for essa og notere beit. Hamman dermiot tok for damen og noterte hjemgang!

Følg USBC på turneringens hjemmeside