Storeslem med rele!

Relepresisjon er en alternativ måte å melde på. Prinsippet er at den sterke hånden benytter spørremeldinger til å finne fordeling og styrke hos den svake hånden. På dette spillet ga det storeslem i hus etter at vi fikk vist kort og honnører på en god måte.

Nord starter med sterk kløver og de neste meldingene var spørremeldinger. Syd viste 5-4-1-3 eller 5-4-0-4 fordeling og 8-11 poeng. 5 ♣ var cue-bid og lovte minst 3 kontroller (ess=2 og konge = 1). Meldingen benektet samtidig cue-bid i ruter og spar så da kunne Ulf i grunnen telle opp hånden til å være de to essene han manglet.

Med trumf i utspill ville det vært noe mer krevende å spille hjem (kontrakten vinnes på skvis).

Ikke uanturlig startet vest motspillet med ruter konge. Da ble spilleføringen litt annerledes hvor hjemgang kom med å stjele nords ruter med håndens fire trumf!

Ruter ess, ruter til stjeling, kløver til kongen, ruter til stjeling, spar til esset og ruter til stjeling. Spar til stjeling og ruter til stjeling! .

Nå fulgte spar til stjeling og tre runder trumf fulgt av kløver til ess ga 13 stikk!

Alternativt kunne spilleføringen tatt kløver ess før kløver til kongen så krysses resten hjem. Dette er riktig med trumfen 4-0 og kløveren ikke værre enn 5-2 hos motparten, den aktuelle spilleføringen håndterte trumfen ikke verre enn 3-1 og kløveren 6-1.