Spill med magen!

Fra klubbmesterskapet i Kristiansand BK kommer dette spillet som hadde sin sjarm. Det var ikke så teknisk briljant, men viser at det av og til er lov å spille på den sitsen man tror treffer deg!

Jeg satt SYD og kom noe forsiktig bare i utgang da øst tråkket seg litt høyt innpå i meldingene. Nords 1NT var 13-15 og etter meldingene trodde jeg ikke ruter konge ga full «konge-verdi», men så feil kan man altså ta!

Ruter 5 i utspill fra vest løp til tre, fire og kongen fra Syd.

Hvilke tanker gjør du deg om denne spilleføringen?


Her gjelder det å kjenne sine motspillere. Jeg visste at Bruno har for sine meldinger. Når han hopper til 4♦ over 1NT har han minst en overraskelse. Når femmeren i utspill fikk løpe var det heller ikke noe tvil om at det minst var en 8-kort farge i ruter til høyre.

Men med en farge uten ess-konge var det kanskje en overraskelse til hos øst?

Ett annet moment var at vi her tapte på 13-15 nt, jeg var forsiktig som bare meldte 4♥ og her ser det ut som mange kan melde seg opp i 6♥ som må sies å være en sært god kontrakt.

Altså må vi kanskje håpe 6♥ har visse utfordringer skal vi få poeng på spillet?

Som tenkt så gjort, i stikk 2 fulgte liten hjerter til NIEREN hos nord.

Det ble blink da hele spillet så slik ut:

Kløver til kongen ble fulgt av kløver til ess og kløver til stjeling (hvis 4-2 sits). Når den fargen satt 3-3 fulgte hjerter til kongen og ruter ess til stjeling med åtteren!

Det gikk også bra og E D trakk ut trumfen fra vest. Spar til esset ble så fulgt av de godspilte kløverne med avkast av håndens spar.

13 stikk var ikke så galt i hjerterkontrakt.