Leaping Michaels Cue-bid

Leaping Michaels

De fleste benytter «Michaels» cue-bid. Den mest frekvente situasjonen er at man overmelder motpartens majoråpning for å vise motsatt major og en minor. Jeg legger ut en liten artikkel om konvensjonen som jeg håper kan være til nytte for den ivrige leser med plass for mer på systemkortet.

Eks

(1♥) – 2♥ = minst 5-5 i spar og en minor

Styrke på meldingene er også blandet. Noen melder det «alltid» med 5-5, andre holder en konservativ linje og melder det kun med gode kort.

Personlig liker jeg at det enten er svakt eller sterkt, jeg har også definert minorfargen til alltid å være kløver.

Etter hvert så har konvensjonen utviklet seg og man har sett nytten av å vise 2-farge hånd også i andre kompetitive situasjoner. Det som de fleste toppspillere har tatt til sitt bryst er at man ved å hoppe til 4 i mionor over motpartens sperreåpninger på 2-trinnet viser krav til utgang, 5-kort i minoren og 5-kort i umeldt major.

Eks

(2♠) – 4♣ = krav til utgang, minst 5-5 i kløver og hjerter

Det kan være lurt å ha snakket igjennom de forskjellige situasjonene. Særlig hvis motparten ikke har meldt en kjent major, det beste eksempel er Multi 2♦ åpningen.

(2♦ = svake to i en major)           –              4♦ = krav til utgang, minst 5-5 i ruter og en major

I disse posisjonen har jeg valgt å definere major som hjerter. På den måten vil man aldri tippe, men alltid vite hva leaping-melderen har.

 

Så har man tatt dette enda litt videre og nå benytter mange konvensjonen også uten hoppmeldinger, når motparten sperremelder på 3-trinnet!

Noen eksempler på leaping Michales:

Hvordan melder du videre etter Leaping Michaels?

Her er det kanskje de fleste glemmer å fullføre systemavtalene sine. I praksis vil Leaping være en melding som har et stort sprang i styrke (både poeng og spillestyrke). Det er derfor viktig å kunne gjøre en sleminvitt, samt avstemme litt nærmere om toppkortene!

Kanskje dette kan være en grei kjøreregel:

  • Første Cue-bid = sleminvitt i majorfargen
  • Andre Cue-bid = sleminvitt i minoren

Hvordan svarer du så videre etter sleminvitt?

  • Med minimum: slå av i trumf
  • Med tillegg: svar antall ess!

Etter avslag: nytt rele = RKC

Et par eksempler kan da være

 

Lykke til!