Er ufin oppførsel greit for deg ved bridgebordet?

I dag er jeg litt usikker hvordan jeg skal beskrive det aktuelle tema jeg nå skal ta opp.

«Juksesaker» fra BBO har skapt engasjement og debatt, dette har bragt tilhørende tema på banen som kan være litt mer krevende å trekke frem til debatt.

De faktiske forhold er

  • En norsk spiller på BBO opptrer jevnlig ufint ovenfor makker og motspillere.
  • Ufinheten er i form av skarpe kommentarer hvor uttrykk som «tosk» kan være et godt eksempel på kvaliteten på vedkommendes vokabular.
  • Personen har også logget seg av BBO etter dårlige spill (særlig fra makker), og viser liten interesse for etikk.
  • Denne personen er videre svært kritisk til TL og arrangører, og kommer gjerne her også med ufine slengbemerkninger i turneringenes åpne chatt slik at både spillere og bakspillere ser disse.
  • Spilleren er aktiv i NBFs turneringer og har også her vist seg frem med sleivete kommentarer og ufin språkbruk, gjerne i det offentlige rom.

Jeg ønsker ikke å trekke navn og nummer frem her, men jeg håper dette også kan være en vekker til vedkommende som med sin nåværende opptreden ødelegger for andre og ikke minst seg selv.

Jeg har valgt å trekke frem dette i et innlegg her på bloggen etter at oppførselen har blitt kommentert over tid fra flere forskjellige personer som ikke synes dette er noe greit.

Mitt håp er at dere leserne kan bidra med deres synspunkter

  • Er dette greit?
  • Ønsker vi personer som oppfører seg sånn velkommen?
  • Ønsker vi at den aktuelle spilleren må ta en runde meg seg selv og komme tilbake i et hyggeligere format?
  • Hva gjør du hvis du opplever slik oppførsel?

Jeg er klar over at vi tolker og oppfatter hverandre på ulike måter. En ting som er sagt med humor kan oppfattes negativt og slå feil ut. Men i dette tilfelle snakker vi nok om en person som ikke bare prøver å være morsom, filtrene er rett og slett ikke skrudd på.

Det er mulig det er feil av meg å ta dette opp, og det er godt mulig jeg har blitt oppfattet på samme måten selv fra tid til annen.

Men jeg håper vi kan få en grei og saklig diskusjon om et vanskelig tema på et generelt grunnlag.

 

3 Comments

  1. Nei Nils, det er absolutt ikke greit å oppføre seg sånn. Du er absolutt i din fulle rett til å ta opp dette. Og jeg støtter deg. Videre tror jeg ikke det hjelper i denne konkrete saken.

    Til slutt vil jeg kaste ut en brannfakkel; man bør tenke seg godt om før man publiserer slike ting sånn at ikke nettstedet blir arena som en slags offentlig gapestokk

    • Enig, det har vært noen saker denne uken i en litt farlig kategori. Men samtidig må vi våge å ta det opp til debatt, og la flertallet bidra til at vi kan snu de få negative innslag som dukker opp. I all hovedsak er det en hyggelig opplevelse å spille bridge både på bbo og i NBF 🙂

  2. Hei Nils
    Jeg støtter deg 100% i det du gjør her. Både med tanke på juksere og folk som ikke oppfører seg. Bjørn Børre Leinan advarer mot å gjøre slike steder som din nettside til en gapestokk, men der holder du deg fint innenfor etter min mening, Nils. Du bruker ikke navn overhode, og du begrunner dine innlegg på en god måte.

    Juks er en uting. Om det er på BBO eller i vanlig bridge. Det er ingen formidlende omstendigheter. Jeg synes det paret som i følge dine rykter har tilstått, burde pålegge seg selv en utestengelse. Ett år borte fra BBO f.eks. Jeg skjønner at BBO ikke kan ta opp denne kampen og NBF kan heller ikke være en part i saken.

    Når det gjelder språkbruken du refererer til, er det en like stor uting. Jeg skjønner ikke at de som daglig arrangerer turneringer på BBO vil ha dem med. Det er bare å utestenge!! Hvis det stemmer at den/de samme oppfører seg på samme måte i turneringer i NBF sin regi, er det bare å pælme dem ut. Det er disse tingene som ødelegger hobbyen vår og gjør det mindre fristende å være med.

    Kan vi se for oss at andre idretter ville tolerert slik oppførsel? Nei, her er det bare en ting som vil være avskrekkende.

Kommentarer er lukket.